w Centre Visual Ca S'Òptic

Telèfon : 971 464 482 Idiomes: web en español | english version

Centre Visual
Ca S’Òptic

C/ Manacor, 45, baixos
07006 Palma de Mallorca
Illes Balears
Email · www.casoptic.es

Disfuncions visuals
miopía, hipermetropía, astigmatisme y presbicia

Miopía

És un defecte refractiu motivat per un excés de potència en l'ull o bé una mida excessiva del globus ocular que fa que un pacient miop pugui veure molt bé de prop però malament de lluny .En la miopia la imatge es forma davant de la retina La correcció és amb lents negatives combinades, o no, amb valors d´astigmatisme.

Disfunciones visuales: hipermetropía y astigmatismo

Hipermetropía

És un defecte refractiu que, al contrari que la miopia respòn a una disminució de potència de l'ull o una disminució de la mida del globus ocular que fa que la visió de prop sigui dolenta i segons la mesura, també la visió de lluny. En l' hipermetropia la imatge es forma darrere de la retina També es poden trobar valors d'hipermetropia combinades amb valors d'astigmatisme.

Es corregeix amb lents positives. L´ hipermetropia moderada és molt normal en els nens, en els seus primers anys de vida, amb tendència a remetre amb el temps.

Astigmatisme

L'astigmatisme és un defecte refractiu motivat per una diferència de potència de l'ull en un eix específic. Pot ser a causa d'una diferència en els eixos de curvatura de la còrnia o cristal · lí o bé a una luxació d'aquest últim. L'astigmatisme sol produir enlluernament, distorsió i mala visió, segons el grau, tant de lluny com de prop. També és possible que l'astigmatisme vingui acompanyat d´ hipermetropia o miopia. Es corregeix amb lents tòriques

Presbicia o "vista cansada"

Presbicia

La presbícia o (vista cansada) és una disfunció que se sol produir a partir dels 40 anys i consisteix en la pèrdua progressiva de capacitat acomodativa del cristal · lí. A causa de l'edat, el cristal · lí es fa menys flexible i no ens permet enfocar els objectes propers. La presbícia apareix independentment de la refracció que tinguem, bé sigui miopia, hipermetropia o astigmatisme. En un ull emmetrop (sense defecte refractiu), es compensa amb una correcció de prop, en la majoria de casos, si bé en un ull amètrop (amb defecte refractiu), la solució passa per tres alternatives. Ulleres de prop i de lluny, ulleres bifocals, ulleres progressives, o bé lents específics anti-fatiga (segons les distàncies de treball).

Els símptomes de la presbicia són entre altres:

  • » Mala visió de prop
  • » Allunyament del pla de lectura
  • » Retard de l'enfocament des de lluny després de l'ús continuat de l'acomodació.
  • » Retard del enfocament de lluny després d'un període acomodatiu de prop.

Solucions

Per a la majoria de problemes visuals relatius a la miopia, astigmatisme i hipermetropia, l'elecció d'una lent monofocal era fins ara l'única solució, igual que bifocals o progressius per als prèsbites amb ametropia de lluny. Encara que avui en dia, no totes les lents són iguals i la qualitat de les mateixes depèn de diferents factors. El nostre deure com òptics optometristes és oferir als nostres clients, lents de qualitat, que els proporcionin una màxima nitidesa i precisió en la seva visió.

La tecnologia en aquests últims anys ha desenvolupat lents mes perfectes gràcies a:

Índexs de refracció cada vegada més alts, que proporcionen lents mes fines i estètiques, geometries asfèriques amb la qual s'aconsegueixen lents més planes ,aplicació de complexos càlculs i mètodes de retallat digital, al costat de dissenys per front d'ona i geometria variable que donen un millor confort i rendiment visual Gràcies a aquests factors disposem ara per ara de lents monofocals en què es té en compte el maneig de les aberracions clàssiques (defecte de potència i astigmatisme ) i d'alt ordre, que afecten directament la qualitat de la imatge, en particular a la nitidesa i al contrast, obtenint així una millor qualitat de la imatge retiniana.

Parlem sense dubte de la "WAVE Technology" aplicable tant a lents monofocals com a progressius d'última generació i proporcionant entre altres avantatges un major contrast, i nitidesa. La tecnologia actual ha fet que no només estem parlant de lents monofocals o progressives sinó també de lents ocupacionals, i lents antifatiga, que són una solució més a tenir en compte pels pre-prèsbites ocupacionals amb activitat perllongada davant l'ordinador. O per Usuaris de lents monofocals amb activitats perllongada en visió de prop que presentin signes de fatiga ocular, mals de cap, coïssor, llagrimeig, visió borrosa.

Per tant, disposem d'una solució adequada a cada necessitat, depenent entre molts factors del tipus de treball, condicions de llum, sensibilitat a la mateixa, activitats que desenvolupa.

© Centre Visual Ca S´Òptic | Diseño web Mallorca